Butik LOOK & FEEL nær havnen i LohalsFra syd til nord - Ubåd dukker nu også op i Lohals

Ann-Kerstina Nielsen er en af Langelands aktive kunstnere med galleri i Humble og kunsttårn i Snøde - nu også med værker udstillet i Lohals hos butik LOOK & FEEL


Den lokale kunstner Ann-Kerstina Nielsen har netop udsmykket et af Langelands kunsttårne på Nordlangeland, og fra lørdag den 27. maj kan nordlangelændere og turister stifte yderligere bekendtskab med kunstnerens værker hos butik LOOK & FEEL i Lohals.

Butik LOOK & FEEL er en gavebutik, men ikke en traditionel en af slagsen. Her kan man lide at inspirere til gaveidéer ud over det sædvanlige. ”Vi ynder at håndplukke kunst og design fra Norden - nær og fjern - og præsenterer gerne små udstillinger og fortællinger i butikken, så det også bliver lidt af en oplevelsesbutik”, fortæller indehaver Anna Nyborg Mortensen.

Mange af Ann-Kerstina Nielsens værker kredser om ubådsmotivet, og det er der en helt særlig grund til.
Det kan man høre mere om, når man gæster butikken. Man kan også få et hint ved kunsttårnet i Snøde i mødet med ”Deep under”, der i øvrigt ikke blot er et grafisk udtryk, men også et lydbillede.Ann-Kerstina Nielsens grafiske univers omfavner genbrug af materialer, og hendes grafiske teknikker involverer ofte hverdagens ”skrald”, som anvendes i trykprocessen, for efterfølgende at kunne spottes i former og strukturer i motivverdenen.

Ann Kerstina Nielsen har taget stilling til bæredygtighed, Hun har sågar arbejdet med et kunstprojekt på en losseplads og et af hendes tryk med en fisk og ”Nej tak til plastik” er at finde på økologiske Fairtrade muleposer, som også sælges hos butik LOOK & FEEL.
Hjemme i atelieret i Humble er der heller ingen brug af kemikalier ved fremstilling af værkerne.

Oplev store udtryksfulde billeder på grafikvæggen hos butik LOOK & FEEL. Værker, der kan sætte markant præg på indretningen i dit hjem eller i din virksomhed.
Gå også på opdagelse i et større udvalg af små fine ”collografi-collager” i kvadratiske formater, som kan finde plads i det lille hjem og de små rum, og erhverves for små penge.

Ubåden dukker op på grafikvæggen hos butik LOOK & FEEL lørdag den 27. maj, hvor der holdes åbent kl. 10.00-17.00. Ophængningen vil kunne opleves et par måneder frem i butikkens pop-up åbningstid*.

I anledning af den nye ophængning byder butik LOOK & FEEL på et lille glas og en snack lørdag den 27. maj. Lækkerier som i øvrigt også kan købes i butikken.

* Pga. skiftende åbningstider henvises der til butikkens hjemmeside: www.lookandfeel.dk og Facebook-side: www.facebook.com/lohalsbutik, hvor faste åbningsdage annonceres løbende.
Man kan også være heldig at flaget er ude og butikken åben andre dage, ligesom det er muligt at ringe og booke besøgsaftale på telefon: 26808938.
Adressen er: Butik LOOK & FEEL nær havnen i Lohals, Søndergade 11, 5953 Tranekær.

Oplagt kan man køre ud og se ubåden i kunsttårnet i Snøde før eller efter besøget hos LOOK & FEEL.

Lidt om baggrunden for samarbejdet og KUNSTSCENE i Lohals

Anna Nyborg Mortensen, der står bag butik LOOK & FEEL er tidligere gallerist.
”Jeg lukkede mine gallerier efter 10 år i København og 5 år ved Fuglsang Herregård på Lolland, da jeg sadlede om til familielivet. Det var 10 intensive år med mere end 70 udstillinger i galleriet, hos virksomheder og på kunstmesser.
”Da vi erhvervede vores fritidshus med butikslokale i Lohals, var det ikke for at genetablere gallerivirksomhed, men man er jo farvet af sin fortid, så kunsten har sneget sig ind alligevel”, fortæller Anna Nyborg Mortensen, der sætter stor pris på at butikken er optaget på Langelands Kunstrute.

KUNSTSCENE er navnet på Anna Nyborg Mortensens kunst- og kulturvirksomhed, der til tider popper op med udstillinger hos butik LOOK & FEEL.
En konsulentvirksomhed, der ellers er sat på pause pga. nuværende arbejde som udviklingskonsulent andetsteds - hvilket i øvrigt også er årsagen til de meget sporadiske åbningstider i Lohals.

Ann-Kerstina Nielsen var faktisk en af de kunstnere Anna Nyborg Mortensen havde ”i stald” i sit gamle galleri Mortensen & Markman i København og ved Fuglsang på Lolland. Her indgik Ann-Kerstinas grafiske værker i galleriets GRAFIKBIBLIOTEKET, der tilbød private og virksomheder original kunst på væggene for billige penge. Et koncept som Anna Nyborg Mortensen og Nana Markman udviklede for at udbrede kendskabet til den originale grafiske kunst og for at invitere mennesker, der ellers ikke gik på galleri, indenfor i kunstens verden.

Et af de gamle GRAFIKBIBLIOTEKET skilte har Anna Nyborg Mortensen gemt som minde, og det har sneget sig ind i butikslokalet i Lohals, ligesom en stak indrammede grafiske værker af forskellige kunstnere altid vil stå til at bladre i på stedet. ”Værkerne er til salg – og vil man teste et billede af derhjemme før man køber det, er det muligt at hjemlåne det”, fortæller butiksindehaveren. Således kommer Grafikbiblioteket skiltet stadig lidt til sin ret.

Fra pressemeddelelse, maj 2023